De klapper van de week is…..

Miss Montreal is een band die onder leiding staat van zangeres Sanne Hans. De band bestaat naast Hans uit Kobus Groen (basgitaar, achtergrondzang), Michi Schwiemann (gitaar), Thijs Rensink (drums) en Peter Hendriks (toetsen).Miss Montreal ontstond in 2008. In oktober van dat jaar bracht de band de eerste single uit: Just a Flirt. Die werd ‘MeGielhit’, wat betekent dat de plaat een week lang iedere ochtend werd gedraaid in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Just a Flirt kwam in week 43 binnen op de 27e plaats in de tipparade op Radio 538. In week 44 was het de 3FM Megahit.Het debuutalbum Miss Montreal verscheen op 15 mei 2009. Van hun tweede single, This is my life, werd een videoclip uitgebracht.Het tweede album So… Anything else? kwam in 2010 uit. Op 20 juli van dat jaar presenteerde Miss Montreal dit album in de Melkweg te Amsterdam. Hierbij speelden ze bijna alle liedjes van het nieuwe album. Giel Beelen overhandigde de band het album. Johnny de Mol is bij het liedje Say What You See de achtergrondzanger. Hij was in de Melkweg aanwezig om dit nogmaals te doen.

Op 16 oktober 2010 startte de clubtournee van Miss Montreal in de Gigant in Apeldoorn. Deze clubtournee deed twintig Nederlandse steden aan. Het laatste concert in deze reeks was op 22 april 2011 in Metropool in Hengelo.Op 3 april 2012 kreeg Miss Montreal in de Coen en Sander Show de Schaal van Rigter uitgereikt voor het nummer Wish I could, dat in 2011 het meeste is gedraaid op 3FM.Het album I Am Hunter verscheen op 13 april 2012. De theatertournee die volgde, S-SS-SSS-Sanne, startte in het daaropvolgende seizoen. Tijdens deze tournee bezocht Miss Montreal 29 theaters, te beginnen met een try-out in De Voorveghter in Hardenberg op 11 oktober 2012. De laatste show was op 25 maart 2013 in Carré. Deze show ging vergezeld van een speciaal Miss Montreal-tijdschrift met nieuws, foto’s en wetenswaardigheden door en over Miss Montreal, alsmede een voor deze show uitgebrachte cd.

The home recordings bevat 17 nummers met demo’s en eerdere versies van later uitgebrachte liedjes.In 2014 en 2016 won zangeres Sanne Hans een 3FM Award voor beste zangeres.Op 12 februari 2015 had Miss Montreal de aftrap van de theatertournee Onmeunig Sanne. In deze tournee werden 40 theaters aangedaan.Op 22 april 2016 bracht Miss Montreal hun nieuwe album uit, dat gepaard ging met een concert in de Afas Live. Dit was voor Miss Montreal het eerste echte grote concert. Het was volledig uitverkocht.

info: Dj Leon , wikipedia.

Geef een reactie