De klapper van deze week zijn…

Anita & Ed 

Met hun gevoelige nummer  Kaarsje in mijn hart.

In 1976 besloten Ed Kouwenhoven (15 jaar) en Gerrie Paulusse (13 jaar) samen een bandje te beginnen. Eerst alleen instrumentaal, Ed op (huiskamer)orgel en Gerrie op drums. Het eerste optreden was in Scherpenisse, dus hup het orgel in de Renault 4 en rijden maar. Na een aantal jaren was er tijdens een optreden in Rozenoord te Bergen op Zoom een zangeresje die wel een liedje wilde meezingen. Dit werd bijna de hele avond en het zangeresje, Anita (16 jaar) kwam bij de band. De naam werd Anita en de Edgerboys. Al snel werd er een singeltje opgenomen in de Stonesound studio te Roosendaal. In principe zou dit een Engels-talig plaatje worden, tekst en muziek gemaakt door Ed. Op de opnamedag heeft Ed op aandringen van producer Wim Schellekens, tijdens zijn lunchpauze van een half uurtje, een Nederlandse tekst gemaakt van zijn eigen compositie We have made our choice. Zo werd de plaat aan de ene kant Nederlandstalig, A la vie la mort met de achterkant de Engelstalige  Little boy. Later zou dit liedje alsnog in het Nederlands worden opgenomen met een tekst van Fred Limkens, producer van Telstar, Johnny Hoes, met als titel Het kleine kind uit de derde wereld.


Dit singeltje werd een zodanig succes dat er al gauw een nieuwe werd opgenomen: Waar is de Poort, nu onder de naam Anita en Ed, met op de achterkant het liedje Zomertijd in Nederland. Intussen waren Anita en Ed niet alleen een muzikaal paar maar ook een echtpaar geworden. Op 27 mei 1982 gaven zij elkaar het jawoord. Intussen traden zij op zowel als duo als met hun band Setpoint. Er werden in totaal 7 vinyl singeltjes opgenomen. Later werd er een CD opgenomen in 1986 met bestaande nummers en enkele nieuwe. Tot op de dag van vandaag wordt A la vie la Mort nog steeds verkocht. Deze titel betekend overigens: voor eeuwig tot aan de dood. Zolang blijven Anita en Ed ook bij elkaar wat er ook gebeurt. Ed zit nu al ruim 37 jaar in het vak en Anita ruim 34 jaar en nog steeds zijn zij muzikaal actief. Tijdens de jaren waren er verschillende bandleden en bandnamen zoals: Heat, Intermezzo, Big Deal. De gitarist Wim Breedt heeft het langste met Anita en Ed gespeeld zo’n 20 jaar lang.

Radio Bandoo wenst Anita & Ed veel succes toe.

info: http://www.anitaened.nl

         Facebook pagina anita en ed het altijd vrolijke duo

One Response to “Klapper van week – Anita & Ed”

  1. Léon & Cora schreef:

    Beste Anita en En,

    Ik ben blij dat jullie de Bandoo klapper zijn van deze week . Echt een heel mooi nummer van jullie beiden. Groeten DJ Léon en Cora en vel succes.

Geef een reactie