De klapper van de week is….

De mannen van de Achterhoekse band Kiek Now Us nemen na 12,5 jaar afscheid van hun publiek. Met een grote afsluitende show in de Radstake in Heelweg zetten de vijf bandleden een punt achter hun muziekcarrière.Het stoppen kwam door het feit dat ik aangaf dat ik minder wilde doen’, zegt saxofonist Jos Bleumink. ‘Ik wilde de jongens niet tegenhouden om hogerop te gaan.’ De band wilde in eerste instantie met zijn vieren doorgaan. ‘Dat valt tegen, het voelt alsof je geamputeerd wordt, alsof je een been mist’, aldus zanger Lars Karnebeek. ‘We zijn ooit samen begonnen, misschien was het dan ook nu ook wel tijd om te zeggen dat we het ook samen afmaken.’ De vijf vrienden besloten na nog één laatste memorabele toer te stoppen met Kiek Now Us.De Achterhoekse band Kiek Now Us heeft zaterdagavond afscheid genomen van het publiek. Dat deed de band met een afscheidsconcert in De Radstake in Heelweg. Het concert had de toepasselijke titel Ie Wet Niet Wat A’j Mist.
Het stoppen van de band werd in het voorjaar al aangekondigd. Na zo’n 14 jaar toeren, honderden optredens door het hele land en 14 uitgebrachte singles gaven de heren van Kiek Now Us nog één keer flink gas met een laatste knappend optreden.
In een gezellig volle Radstake waren veel fans samengekomen voor dit laatste concert van Kiek Now Us.

De band is 12,5 jaar geleden tot stand gekomen door een uit de hand gelopen grap. ‘Eigenlijk kon niemand van ons echt fatsoenlijk noten lezen of muziek maken’, zegt Bleumink. ‘Toen begon het steeds groter en groter te worden.’ Op een gegeven moment waren de Achterhoekse muzikanten niet meer weg te denken van de tentfeesten in het weekend. ‘In de topdagen was het zo druk dat we drie of vier keer per weekend weg waren.’ De band, die dialectnummers uitbracht, speelde zelfs voor tienduizenden mensen op Koningsdag in Breda en op de Zwarte Cross.Knallende rock ’n roll in het Achterhoekse dialect: Kiek Now Us speelt zowel covers van onder andere Normaal als eigen werk, waarbij het kenmerkende enthousiasme van de band de rode draad tijdens de optredens vormt.Mede door het nationale succes van de laatste jaren en de interactie met het publiek tijdens de live-shows, verovert Kiek Now Us steeds meer podia, variërend van feesttenten en kermissen tot festivals en zalen.De band speelde op onder andere De Zwarte Cross, het Høkersweekend en het met 40.000 bezoekers uitverkochte 538 Koningsdag feest in Breda. Daarnaast speelde de band live bij Giel Beelen (3FM), de Freaknacht (3FM) en bij Evers Staat Op (538). Ook was de band te zien in Hart van Nederland (SBS6) als eerste band ter wereld met een echte “keten-tour”.In 2014 verscheen de EP “Krek wa’k wol!”, waar ook de hitsingle “Hemel zonder Bier” op staat.Kiek Now Us is energiek én gezellig en zet iedere feesttent, zaal of café op de kop. Proosten op het Oosten!

Bandleden:

Jos Bleumink – saxofoon, zang
Michel Demmink – basgitaar
Lars Karnebeek – zang, gitaar
Koen Klein Goldewijk – drums
Niek Albers – gitaar

Het motto van Kiek Now Us

Radio Bandoo bedankt Kiek now us voor een daverende carrierre.

Info : http://www.kieknowus.nl/

Geef een reactie